Wanneer je een eigen horecagelegenheid hebt weet je vast dat het servies zo af en toe een upgrade nodig heeft. Het servies heeft niet meer de kwaliteit zoals het was of je wilt een andere uitstraling in jouw horecagelegenheid doorvoeren. Maar waar moet je dan allemaal op letten als je nieuw horeca servies gaat kopen? In dit artikel geven we je een aantal handvatten waar horeca servies aan zou moeten voldoen.
Sterk porselein
Het is belangrijk dat het servies gemaakt is van sterk porselein. In de horeca moet er snel geschakeld worden, waardoor er over het algemeen niet heel netjes omgegaan wordt met het servies. Borden worden opgestapeld en gaan op en af in de vaatwasser. De Q Authentic porseleine serie van het merk Stylepoint is een zeer sterke servieslijn. Het is dan ook een merk dat speciaal bedoeld is voor horecagebruik. De borden en kommen hebben zeer bijzondere kleurencombinaties. Dat komt doordat de glazuurlaag van het servies direct beïnvloed wordt voor een ingenieus chemisch proces.
Niet te zwaar
Bovendien is het belangrijk dat het servies niet te zwaar is. Op een drukke avond heeft jouw personeel het waarschijnlijk al zwaar genoeg. Zeker wanneer zij de tafels dan ook nog eens moeten serveren met gigantisch zwaar serviesgoed. Bovendien kunnen zware borden en kommen ook voor lichamelijke klachten zorgen. Let er dus goed op dat het horeca servies niet te zwaar in gewicht is.
Vaatwasserbestendig
Heel belangrijk is het dat je het nieuwe servies in de vaatwasser kunt doen. Het is natuurlijk geen doen als je al het servies van alle tafels met de hand moet afwassen. Daarom is het belangrijk om erop te letten dat het servies vaatwasserbestendig is. Zeker wanneer de borden en kommen een mooie opdruk hebben.
Zorg dat het stapelbaar is
Voor het uitserveren is het niet heel belangrijk, maar met het opruimen van de tafels is het belangrijk dat het nieuwe servies stapelbaar is. Ook voor het opbergen van de borden en kommen is het handig als je deze kunt stapelen, anders neemt het waarschijnlijk veel te veel ruimte in beslag.
Eigen logo?
Dit zijn ongeveer wel de meest belangrijke punten waar horeca servies aan moet voldoen. Verder is het ook heel gaaf wanneer je het servies voorziet van jouw eigen logo. Denk bijvoorbeeld aan wijnglazen met jouw eigen logo erop. Het bevordert de herkenbaarheid van jouw horecagelegenheid. Bovendien bevorderd het ook de promotie van jouw bedrijf als merk.